Isnin, 14 Mac 2016

GIVEAWAY by RosNordin !!!

http://merosnordn.blogspot.my/2016/03/g-i-v-e-w-y-by-ros-nordin.html
click banner untuk join. tq
bismillah, jom join giveaway by rosnordin.
hadiah menarik menanti anda.
 
 

Khamis, 10 Mac 2016

Selasa, 29 Disember 2015

Tahun Depan SPM ! Wish Me Luck.

Assalamualaikum and hai. So seperti biasa lah nad nak coret sikit tgh pagi buta ni. Tahun depan official lah nad 17 even birthday bulan 3 kira dah official lah tu kan. Pasni dah kene rajin buat ulangkaji dah takde main main dah nak ulang kesilapan mase PT3 hahahaha. Memang sesape pun calon spm akan gementar. Nad pun gementar dlm kepale otak dah pikir memacam hhahaha tak senonoh. patut nye positif je kan. overthinking betul. Alhamdulilah diberi lagi mase untuk bernafas kat bumi Allah. Alhamdulilah. Tapi untuk results form4 nad macam tak puas hati sangat sbb sangat lah tak memberansangkan, nad tau nad banyak memain. InshaAllah korang doakan nad untuk spm ni okay ? #spm2016.
Nad nak bukti kan yang terbaik untuk family nad. Nak ulang kesilapan lalu. InshaAllah. nad ni manusia biasa mudah lalai. papepun Nad tekad nak buat yg terbaik next year doakan ye? Hah kalau akak akak batch lepas ade tips untuk hadapi spm ni or tips study ke boleh share dengan nad. 
Okay sampai sini jelah. jumpe lagi. Ouh gais nad ade join giveaway, kalau korg nak join jemput lah join jugak. Jangan terlewat pulak. Okay bye xoxo ..

Ahad, 20 Disember 2015

what i learn in my 16 year old

assalamualaikum and hello,
that was good to see you guys again in my blog. and lately i was little bit busy with my life. life ? -.- i'm not sure it is. dah lame jugak lah nad tak aktif kat blog and since that i learn many thing. wait wait abes selame ni tak de learn new thing lah. i mean masih u aktif kat blog? hahahahaah pssst im talking to myself. 
firstly sorry sbb dah lame tak aktif and join giveaways and windows blogger -.- what it is? hjahahaha lawat blog akak akak semua kan. so it is lah. inshaAllah akan ade satu mase nak aktif kat blog dah mengisi mase lapang dengan blog ni. blog nad masih dalam proses. sbb next year nad nak spm xD ouhhh so scary. #spm2016. so wish me luck guys. 
okay sekarang ni mmg netul takde idea hhahahahahaha. okay lah tujuan nad kesini ialah untuk coret sedikit "what i learn in my 16 year old" sound funny? nope it not. bcs ini pun nak dekat akhir tahun kan? ouhh yay lupe nak ckp yes i'm sixteen year old for 2015 and next year i will be faced a bigger exam . okay lah let start.

WHAT I LEARN IN MY 16 YEAR OLD

1. do as many friend u can, that can help u you other friend cannot help u in your trouble situation. example is: when u need them to go hangout or ... borrow their book and have a long convo . 
2. if u think u're friend rn is sekepale dgn u that totally not true guys. ade mase je diaorg sekepale dgn u dan jgn marah if they doesnt contact u guys anymore.
3. respect ur parent especially when u at sch respect ur teacher. at sch yr teacher is as yr parent. 
4. for girl don't believe sweet talker man, i mean if u wanna believe them it must only 1% hahahaah that i'm bad. okay i'm sorry.
5. when u at sch. always ask a question u don 't know. it will help u to make a convo with teacher and the important thing is DON'T SCARE!
6. jangan tangguhkan kerja sekolah ever never okay. just JANGAN ! at the last korg akan susah so jgn tangguh kan kerja tak kesah lah hw ke atau ape just don't.
7. if ur're in sciene stream class jgn malas nak buat latihan especially addmath math or whatever it is. i think subjek lain pun jgn malas nak buat latihan.
8. jangan ,mudah taruh harapan dekat somebody yeahh i believe that girl yg umur same macam nad ni suka taruh harapan don't okay? sbb it may buat awak tak fokus on ur study #nasihat diri sendiri jugak
9. banyak bercakap dengan family have a good convo with u guys parent.
10. jalin hubungan silaturahim dengan kengkawan di sekolah or tempat kerja -.- hahahah bcs i'm student. they may bad but don judge ppl easily.
11. selalu tingkat kan motivasi diri senang cite jangan malas. NAK BERJAYA KENA BERUSAHA DAN ADE VISI DAN MISI.
12. save yr money for bright future. i mean for our married HAHAHAHAHA i'm literally kidding 
13. if u have a hate let them go just ade aku kesah -.- 

OKAY GUYS LAGI 3 AKAN NAD SAMBUNG IF U GUYS NAK SAY YES. I KNOW TAKKAN ADE KOMEN PUNYE HAHAHAHA BYE.

Sabtu, 29 Ogos 2015

meet again

i been miss u my blog :'( i promise i will back to dlm mase 2 tahun lagi okay? lately ni busy with study? nanti ade mase nad join semua giveaway. :))) I LOVE MY BLOG SO MUCH BUT I CAN FOCUS ON IT. hmmm. actually banyak cerite nad nak beritahu ni huarghhh struggle sgt . bye luv u guys. x

Ahad, 8 Disember 2013

Ha Donghoon - 하동훈 .

Assalamualaikum semua :) tetibee ade mood nak update pepagii buta ni . hihi . Okayy actually nad just nak kongsi actress yang nad minat dalam RunningMan . (aku bukan taksubb sangat ea? sampai update bagai ke ? -.- just for fun ) nad minat dengan Haha , bcoz dia comell , hahaha and hensemm ^^ nad just tau yang haha ni minat sangat dengan bob marley :D hahhahha . And actually haha ni singer kan ? entahh lah tak sure sangatt . But haha had married :( hmmm . sad lorhh . And hampirr separuhh hidup dia adelah bob marley ? lol . hahaha . baju die smart smart . ohsemm ohsemm . Satu lagi dia suke buat bentuk gini ~~~~~ banyak banyakk xD hahahah . jumm stalker gambar jap .



gambar ni comel :)

so cuteee ^^ ~

at singapore .

candid xD hehehe , but still smart and handsome .



Comel dan hensemm kan ? hahaha . but he already married :'/ hehehe . okayy byee .

Selasa, 3 Disember 2013

Aku junior balik ~.~

Assalamualaikum . Disebab kan da lame aku tak update dekat blog ni aku nak story dengan korang yang sudi bace . Sumpahh lame dah tal update rimdu nak cerita semua nya .. tapi macam malas pulak . Cuti ni aku just pegi PD jea . Tapi dah balik dah dari cuti . Best lah jugak . Sory tak dapat nak share gambar kat korang :/ but nanti ade mase aku share ea ? Okayy beralih ke cerita lain . about my friends pula . Isha dah pindah :/ dah lah last day aku tak dapat nak jumpe die :/ dapat hang jea tu pun last . Hmmm :/ And about my life pulak . Macam biase lahhh . But dah malas nad nak ade crush lagi . Boring life . 
]
Pejam celik pejam celik , mase semakin pantas berlalu . And i become a candidate "PMR" opps sory not pmr anymore . It "PBSMR" sebab nad batch 99 lorhh . I gonna be a junior back . "Form3" Hurghhh :/ kalau mase form2 boleh ahh cite sebab mase tuhh kite senior yang form1 junior , ekekekekek . Now lain cerite form4&5 pulak senior kate nyaaa :/ hahahah . Macam macam dunia ni -.- Nad terpikir bile masuk form3 ni mesti kene jadi budak baik kan ? yelaa cikgu semua dah wanted budak form2 dulu . Bila naik ni mungkin nak balas dendam balik . Hahahah xD whateverrr . Yang penting sape langgar dulu dia yang carik pasal . Kisah aku bermusuhan tuh , aku dah campak jauh jauh . Malas lahh . :/ Baik pikir pasal aku nak pmr ni ade baik jugak kan ? Hmmm ;/ Okayy this story for you guyss byee . Adee mase nad coret lagi yeaa ? Assalamualaikum . Lot of luv . #Allah .