Ahad, 20 Disember 2015

what i learn in my 16 year old

assalamualaikum and hello,
that was good to see you guys again in my blog. and lately i was little bit busy with my life. life ? -.- i'm not sure it is. dah lame jugak lah nad tak aktif kat blog and since that i learn many thing. wait wait abes selame ni tak de learn new thing lah. i mean masih u aktif kat blog? hahahahaah pssst im talking to myself. 
firstly sorry sbb dah lame tak aktif and join giveaways and windows blogger -.- what it is? hjahahaha lawat blog akak akak semua kan. so it is lah. inshaAllah akan ade satu mase nak aktif kat blog dah mengisi mase lapang dengan blog ni. blog nad masih dalam proses. sbb next year nad nak spm xD ouhhh so scary. #spm2016. so wish me luck guys. 
okay sekarang ni mmg netul takde idea hhahahahahaha. okay lah tujuan nad kesini ialah untuk coret sedikit "what i learn in my 16 year old" sound funny? nope it not. bcs ini pun nak dekat akhir tahun kan? ouhh yay lupe nak ckp yes i'm sixteen year old for 2015 and next year i will be faced a bigger exam . okay lah let start.

WHAT I LEARN IN MY 16 YEAR OLD

1. do as many friend u can, that can help u you other friend cannot help u in your trouble situation. example is: when u need them to go hangout or ... borrow their book and have a long convo . 
2. if u think u're friend rn is sekepale dgn u that totally not true guys. ade mase je diaorg sekepale dgn u dan jgn marah if they doesnt contact u guys anymore.
3. respect ur parent especially when u at sch respect ur teacher. at sch yr teacher is as yr parent. 
4. for girl don't believe sweet talker man, i mean if u wanna believe them it must only 1% hahahaah that i'm bad. okay i'm sorry.
5. when u at sch. always ask a question u don 't know. it will help u to make a convo with teacher and the important thing is DON'T SCARE!
6. jangan tangguhkan kerja sekolah ever never okay. just JANGAN ! at the last korg akan susah so jgn tangguh kan kerja tak kesah lah hw ke atau ape just don't.
7. if ur're in sciene stream class jgn malas nak buat latihan especially addmath math or whatever it is. i think subjek lain pun jgn malas nak buat latihan.
8. jangan ,mudah taruh harapan dekat somebody yeahh i believe that girl yg umur same macam nad ni suka taruh harapan don't okay? sbb it may buat awak tak fokus on ur study #nasihat diri sendiri jugak
9. banyak bercakap dengan family have a good convo with u guys parent.
10. jalin hubungan silaturahim dengan kengkawan di sekolah or tempat kerja -.- hahahah bcs i'm student. they may bad but don judge ppl easily.
11. selalu tingkat kan motivasi diri senang cite jangan malas. NAK BERJAYA KENA BERUSAHA DAN ADE VISI DAN MISI.
12. save yr money for bright future. i mean for our married HAHAHAHAHA i'm literally kidding 
13. if u have a hate let them go just ade aku kesah -.- 

OKAY GUYS LAGI 3 AKAN NAD SAMBUNG IF U GUYS NAK SAY YES. I KNOW TAKKAN ADE KOMEN PUNYE HAHAHAHA BYE.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan